17FOR17:WORLDWIDE at the UN CITY

News
Chora Connection og AGI's plakatprojekt 17FOR17:WORLDWIDE er i øjeblikket udstillet i FN-byen i København. D. 1 December var der reception med åbningstaler og mulighed for at se de hollandske, franske og danske plakater for første gang i Danmark.
I Chora Connection og AGI’s (Alliance Graphique Internationale) plakatprojekt 17FOR17:WORLDWIDE inviteres førende grafiske designere til at fortolke FN’s 17 Verdensmål i unikke plakater, der kan vise målene fra nye vinkler. Plakaterne rummer farverige, overraskende og finurlige illustrationer af målene der bl.a. adresserer store globale problemer såsom fattigdom, hungersnød, klima og forurenende byer og forbrug. Kreatørerne bag er velkendte danske designere, kunstnere og fotografer såsom Per Arnoldi, Jan Grarup og designbureauet E-types, samt franske og hollandske designere såsom Rudy Baur, Antoine+Manuel, Designpolitie, Max Kisman og Bob Van Dijk. Se den fulde liste over designere, samt alle plakaterne her. Tryk på ikonerne til højre vor at se billederne i fuld størrelse.

Til receptionen d. 1/12 havde Chora Connection, AGI og FN-byen inviteret indenfor til fremvisning af alle 51 plakater. De 17 danske plakater blev vist indrammet på staffelier, mens de 34 franske og hollandske plakater blev vist digitalt via et stort lærred.

Kommunikationschef i FN-byen Eva Egesborg bød velkommen og introducerede de 17 verdensmål, samt arbejdet med at realisere målene i Danmark. Hun lagde her vægt på at vigtigheden af at lave en række initiativer der kan højne kendskabsgraden til verdensmålene, som pt. ifølge undersøgelser ligger på 21 % i Danmark.

Herefter gav hun ordet til direktør i Chora Connection Karen Blincoe, som introducerede plakatprojektet og Chora Connections øvrige aktiviteter relateret til FN’s 17 verdensmål. Tidligere på dagen havde FN-byen og Chora Connection afholdt en workshop for 20 deltagere, der hver især repræsenterede forskellige kulturelle institutioner, brancher eller fag. Således var alt fra Dansk Designcenter, KADK, Kolding Designskole til CPH:DOX, ART 2030 og projektstøtteudvalget for scenekunst, samt forskellige kunstfag repræsenteret på dagen.

Karen brugte her sin tale på at formidle resultaterne fra dagen, herunder de næste skridt ift. at kickstarte nye initiativer der kan engagere kunstnere og de kreative industrier i arbejdet med at indfri verdensmålene. Sign up til Chora Connections nyhedsbrev for at holde dig orienteret herom.

Karen gav ordet videre til Mervyn Kurlansky som har været projektleder på 17FOR17 og som derudover har designet den danske plakat der fortolker mål nr. 16 om at skabe fred, retfærdighed og stærke institutioner.

Mervyn’s tale lagde vægt på plakatmediet som udtryksform, herunder den historiske tradition for at formidle stærke politiske budskaber gennem plakater og grafiske illustrationer.

Tilstede ved receptionen var også den hollandske ambassadør i Danmark Henk Swarttouw, som hilste initiativet velkommen.

Tryk på ikonerne til højre på siden, for at se disse i fuld størrelser.

Næste skridt i 17FOR17:WORLDWIDE er at skabe et internationalt projekt med 17 lande og dermed 289 grafiske fortolkninger af verdensmålene, som kan bidrage til den globale indsats for at formidle verdensmålene bredt og gøre hele verdens befolkning bekendte med disse.

Du kan læse mere om målene her.

Sharing is caring: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook