Høring om dansk ligestillingsstandard

Høringen på Christiansborg den 2. november har til formål at engagere hovedorganisationer, virksomheder m.fl. i arbejdet med den nye, danske standard.

Høring på Christiansborg d. 2 November, skal bane vejen for ambitiøs dansk ligestillingsplan.

I 2016 faldt Danmark til 19. pladsen i World Economic Forums Global Gender Gap Index.
De fire andre nordiske lande ligger blandt de 5 første på listen. Den danske placering er et udtryk for, at Danmark stadigvæk halter efter når det kommer til at sikre ligestilling på det kønsopdelte arbejdsmarked, på trods af at mange har den modsatte opfattelse.

Der er derfor behov for at undersøge muligheden for at udvikle Danmarks indsats på området og igangsætte nye initiativer der kan løfte barren for ligestillingen i det danske samfund.
Grundspørgsmålet som høringen vil fokusere på er: Hvordan kan Danmark forbedre sin position og dermed nationalt bidrage til at opfylde UN SDG5?

Chora Connection og SAMSTILLING tager dette spørgsmålet op under en høring på Christiansborg d. 2 november 2018, hvor Sofie Carsten Nielsen (R) er vært.
Her vil en række talere, eksperter og forskere fra ind- og udland opridse de danske problemstillinger og give os forslag til løsninger:

  • Asger Ryhl, UN Women
  • Bente Sorgenfrey, Hovedorganisationen FTF
  • Maríanna Traustadóttir, Icelandic Confederation of Labour (ASI), Equal Pay Standard/Certification – Island
  • Alexandra Kalev, Professor Department of Sociology and Anthropology, Tel Aviv University – Israel
  • Mari Teigen, Leder af Senter for likestillingsforskning (CORE) og forsker ved Institutt for samfunnsforskning – Norge
  • Tinna C. Nielsen, Move the elephant for inclusiveness
  • Sofie Carsten Nielsen, Medlem af Folketinget, Radikale Venstre
Hvem er SAMSTILLING?

Samstilling er et nyt, ambitiøst initiativ etableret i 2017 i et samarbejde mellem Lynn Roseberry, Annelise Ryberg og Chora Connection. Samstilling har til formål at gøre Danmark til et af de første ’Gender Equality’ lande i verden ved at implementere FN’s Verdensmål nr. 5. Verdensmål nr. 5 (UN SDG 5) handler om at sikre social, økonomisk og politisk ligestilling mellem kønnene.

Hvem er CHORA CONNECTION?

Chora Connectioner en Non-Profit organisation etableret I 2015 med visionen om at skabe bæredygtige og resiliente samfund. Chora Connections mission er at opnå FN’s 17 Verdensmål inden 2030. Målet er at gøre dette ved at hjælpe organisationer, kommuner og institutioner med at integrere og implementere bæredygtighedsagendaen og hermed skabe konkrete, adfærdsmæssige forandringer nationalt såvel som internationalt. Choras metoder er designet til at problemløse og udfordre den måde, vi tænker, lever, forbruger og producerer på.

Reserver pladser:

Sharing is caring: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook