Om

Chora Connection’s vision er at opnå et bæredygtigt og resilient Danmark. Til dette formål modtog organisationen i 2014 støtte fra VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN

Om Chora Connection

Chora Connections vision er at opnå et bæredygtigt og resilient Danmark.
Til dette formål modtog organisationen i 2014 støtte fra VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN.

Chora Connection er en non-profit organisation, som blev etableret i 2014 med visionen om at skabe bæredygtige og resiliente samfund.

Chora Connections mission er at opfylde FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling før år 2030 inden for rammerne af FNs 17 Verdensmål.

Målet er at gøre dette ved at hjælpe organisationer, kommuner og institutioner med at tilpasse sig dagsordenen for bæredygtighed og skabe konkrete adfærdsændringer i Danmark såvel som i udlandet med hensyn til den måde, vi tænker, lever, forbruger og producerer på.

Chora opfylder sin mission via:

  • Tværfaglige og innovative partnerskaber på tværs af sektorer, fagområder og organisationer.
  • Facilitering af udviklings- og handlingsorienterede processer for organisationer, virksomheder og institutioner, der bygger på ekspertise samt afprøvede metoder og værktøjer kombineret med en unik tilgang til bæredygtighed
  • Udvikling af nye eksperimentelle prototyper inden for rammerne af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Læs mere om vores initiativer og ydelser her.

Læs mere om FN’s 17 verdensmål, og hvordan de er relevante i Danmark her.

Organisation

Chora Connection er etableret som en erhvervsdrivende fond og ledes af et sekretariat samt en bestyrelse. Organisationen er politisk og økonomisk uafhængig.

Navn

Chora er græsk for
”Jorden, som giver os et hjem”
Connection henviser til vores fokus på partnerskab

Målgrupper

Chora Connections vigtigste målgrupper er organisationer, kommuner, offentlige, uddannelsesmæssige og selvejende institutioner samt NGO’er, der arbejder på tværs af de offentlige, private og frivillige sektorer.

Chora faciliterer processer for organisationer, der enten er interesserede i mulighederne for at arbejde strategisk med bæredygtighed, resiliens samt FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, eller står over for store og komplekse strategiske udfordringer i forbindelse med bæredygtig udvikling.

Vores eksperimentelle prototyper løser udfordringer og komplekse problemer i forbindelse med ovennævnte.

Vi deltager i partnerskaber med andre organisationer, institutioner og virksomheder, der arbejder med bæredygtighed, resiliens og de 17 verdensmål.

Idéerne bag Chora Connections vedtægter og vision er at bidrage til et bæredygtigt og resilient samfund. Missionen er at:

  • Påvirke enkeltpersoners og institutioners adfærd gennem konceptualisering, udvikling, udførelse og overvågning af hands-on-projekter
  • Fungere som en katalysator for udvikling og offentliggørelse af hands-on-projekter
  • Tage udgangspunkt i en holistisk tilgang og blive anerkendt for vores høje standarder og formåen.
  • Skabe dialog mellem forskere, eksperter, beslutningstagere og praktikere med det formål at fremme konkret handling.
  • Arbejde lokalt med en global forankring.Læs vedtægterne her.
     

Chora Connection foretog et strategiskifte midt i 2016, som en direkte reaktion på de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, der blev lanceret af FN i 2015. Således er alle projekter fra 2016 og frem udviklet som løsningsmuligheder og -modeller på et eller flere af verdensmålene.

Chora Connection har skabt en platform, der positivt og klart adskiller sig fra det, som andre aktører indenfor området for bæredygtighed og resiliens tilbyder. Forskellen og positioneringen er baseret på Chora Connections metodiske og unikke tilgang til brobygning, dialog og problemløsningsmetoder.

Vores aktiviteter er kendetegnet ved balancen mellem de praktiske og teoretiske samt fysiske og metafysiske komponenter.

Chora Connection foretog et strategiskifte midt i 2016, som en direkte reaktion på de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, der blev lanceret af FN i 2015. Således er alle projekter fra 2016 og frem udviklet som konkrete løsningsmuligheder på et eller flere af verdensmålene for bæredygtig udvikling, uden at kompromittere Chora Connections grundlæggende mål or principper.

Chora Connection har skabt en platform, der på en positiv og distinkt måde adskiller sig fra det, som andre aktører indenfor bæredygtighed og resiliens tilbyder. Den unikke forskel og positionering er baseret på Chora Connections metodiske tilgang, der fokuserer på dialog og brobygning.

Alle aktiviteter er desuden kendetegnet ved at integrere praktiske, teoretiske samt fysiske og metafysiske komponenter.

Sekretariat

Karen Blincoe
Direktør
Charlotte Riberholdt
Sekretariatsleder
Asbjørn Riis-Søndergaard
Kommunikationsleder
Maria Hørmann
Projektleder
Helene Bjerre Nielsen
Projektleder
Cathrine Sort
Projektleder
Kristine Fjord Tolborg
Educational Consultant
Siri Daa Funder
Etnolog og projektudvikler

Bestyrelse

Niels Elers Koch
Bestyrelsesformand
Birgitte Escherich
Bestyrelsesmedlem
Michael Hauschild
Bestyrelsesmedlem
Ole Fogh Kirkeby
Bestyrelsesmedlem
Camilla Bjerre Scheffel
Bestyrelsesmedlem
Claus Skytte
Bestyrelsesmedlem
Steen Hildebrandt
Næstformand
Claus Stig Pedersen
Bestyrelsesmedlem

Finansiering

Chora Connection er støttet af VELUX FONDENE i en fem-årig periode fra primo 2015 til ultimo 2019, hvorefter nye fonde søges og arbejdet fortsætter. Chora Connection har også modtaget projektmidler fra Statens Kunstfond, Udlændingestyrelsen, Alliance Graphique International, Kvindernes Bygningsfond.

Skærmbillede 2016-06-26 kl. 15.14.28

Kunstfonden_LOGO_small_JPG

udlændingestyrelsen

 

Presse og medier

Vores projektledere og bestyrelsesmedlemmer deltager i debatter, foredrag og interviews med præsentationer inden for deres respektive fagområder samt med ekspertudtalelser til artikler, undersøgelser og nyheder om bæredygtighed og resiliens. Vi er altid åbne for henvendelser.

Ved pressehenvendelser kontakt venligst:

Asbjørn Riis-Søndergaard
asbjorn@choraconnection.dk
+45 53854684

Ved generelle henvendelser kontakt venligst:
info@choraconnection.dk

Ophavsret

Ophavsretten til teksterne og billeder på denne side tilhører Chora Connection. Teksterne og billederne må frit gengives med behørig kildeangivelse. Dog må teksterne ikke gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse. Det er desuden tilladt at linke til alt materiale på denne hjemmeside.