Bæredygtige fællesskaber

News
Resumé fra det andet arrangement i Den Femte Kvadrant der omhandlede: Bæredygtige fællesskaber – fortællinger fra felten, og som undersøgte hvordan vi kan lære at leve mere bæredygtigt?
Dagen blev lidt anderledes, da Ditlev Nissen desværre måtte melde afbud. Han blev heldigvis erstattet af Johan Tino Frederiksen. Johan blev således en af to oplægsholdere, sammen med Andreas Wolf, der skulle give inspiration til de følgende samtaler.

Andreas fortalte om sin opvækst i en skov i Tyskland, langt fra byer og forurening. Han er uddannet ingeniør og kandidat i Sustainable Cities ved Aalborg Universitet. Han er bl.a. med i Studio Debris, et kollektiv, der arbejder med byens liv og tilblivelsen af dette – herunder med genbrug af materialer. Han deltager også i The Lighthouse co-creators samt i The Borderland, en dansk version af Burning Man, og er en af initiativtagerne til Silent Disco.

Johan er co-founder af og daglig leder hos Tinkuy, programmør hos LemonGold og Caretaker for New Circle Movement. Johan har siden 2000 været passioneret omkring samskabelse af de ydre og indre teknologier, som er med til at facilitere paradigmeskiftet fra et kulturdikteret samvær til et kulturskabende samvær. Johan er en af de danske pionere inden for community baserede økonomier.

Den efterfølgende samtalesalon gav anledning til at lade indtrykkene bundfælde sig hos deltagerne. Hver af deltagerne drøftede følgende tre spørgsmål med tre forskellige samtalepartnere:

  • Hvad har du haft af livsforandrende oplevelser (en enkelt eller to) – og hvad har de betydet for dine livsvalg og de fællesskaber, du har engageret dig i?
  • Hvor eller hvornår føler du dig forbundet i et meningsfuldt fællesskab (evt. med dig selv, naturen, andre)?
  • Hvor eller hvordan kan fællesskaber imødekomme dine (dybere) længsler?

Vi ser frem til næste seance den 24. august: Personal achievements for a more inclusive, open and trusting world. Making the world a better place – balancing inner needs and life’s realities. Kristina Paltén and Jon Bertelsen.

Del artikel: Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook