Udstilling af 17 Verdensmålsplakater

Nyheder
Ny udstilling på Danmarks Designmuseum viser de 17 Verdensmålsplakater, som er udviklet i et samarbejde mellem Chora Connection og 17 profilerede, danske designere. Torsdag d. 12 Januar var der fernisering på museet.
Plakatkampagnen 17FOR17, hvor Chora Connection i samarbejde med 17 profilerede, danske designere har udviklet 17 plakater der fortolker FN’s 17 Verdensmål, åbner d. 13 Januar dørene for en ny udstilling på Designmuseum Danmark i Bredgade 68, 1260 København.

17 danske designere, heriblandt fotografen Jan Grarup, designvirksomheden E-types og designer Per Arnoldi, har hver bidraget med unikke fortolkninger af det enkelte verdensmål, som dermed puster nyt liv i disse. Målet med plakatkampagnen er at skabe en ny formidling af de 17 mål og dermed øge kendskabet til målene bredt, blandt danskerne.

Til ferniseringen havde Chora Connection allieret sig med Bibliotek- og forskningschef ved Danmarks Designmuseum Lars Dybdahl, som bød velkommen og introducerede de ca. 50 inviterede gæster til plakatformatets historie, samt hvorledes klima- og bæredygtighedsdagsordenens tidligere er blevet formidlet gennem plakatmediet.

DSC01448

Derefter overtog bestyrelsesmedlem i Chora Connection og bæredygtighedschef i Novozymes Claus Stig Pedersen ordet og gav en personlig beretning om at gøre verden til et bedre sted, samtidig med at man tjener penge på det. Hos Novozymes ser man således FN’s 17 Verdensmål som en forretningsmulighed, der også kan gøre en positiv forskel i verden.

DSC01454

Afslutningsvist bød Chora Connection de tilstedeværende velkomne og åbnede selve ferniseringen.

Chora Connection vil gerne takke alle de 17 designere for deres unikke bidrag til plakatkampagnen, samt sige tak til designer og illustrator Mervyn Kurlanski, for at have koordineret projektet. Tak til Claus Stig Pedersen, for sit oplæg. En stor tak til Lars Dybdahl for at bidrage med viden og ekspertise inden for plakatkunsten. Tak til Designmuseum Danmark for at tage udstillingen ind.

DSC01455

Et sæt signerede og indrammede plakater blev i November og December måned 2016, bortauktioneret ved en fri onlineauktion. Alle indtægter fra auktionen gik ubeskåret til arbejdet med at skabe uddannelser i bæredygtighed for asylansøgere på Avnstrup Asylcenter. Indtægterne betød at asylansøgerne eks. kunne komme på ekskursion, have tolke i undervisningen m.m.

De 17 plakater vil desuden blive udstillet andre steder i landet i løbet af 2017. Følg med i Chora Connection kalender for nye udstillingsdatoer eller hold dig orienteret via vores nyhedsbrev her.

Læs mere om FN’s 17 Verdensmål her.

DSC01484

Flere billeder fra ferniseringen:
DSC01475DSC01456DSC01449DSC01479