Kunst, ledelse og verdensmålene

Archive
Chora Connection var på Folkemødet på Bornholm med en række initiativer der satte fokus på FN's 17 verdensmål og muligheden for at gøre det danske samfund mere bæredygtigt og resilient.
På Folkemødet 2017 var Chora Connection vært for to arrangementer og havde desuden en fernisering af de 17 verdensmålsplakater, som blev udstillet under alle dagene til Folkemødet.

Herunder kan du læse mere om vores arrangementer, samt se billeder fra årets folkemøde på Bornholm.

Torsdag: Fokus på kunst, plakater og verdensmålene

Torsdag d. 15/6 kl. 17-18 var vi i samarbejde med FN-byen vært for debatarrangementet: Verdensmålene – kan kunsten spille en rolle?

Debatpanellet bestod af:

Christian Friis Bach (FN’s forhenværende Undergeneralsekretær), Karen Blincoe (Direktør i Chora Connection), Anders Morgenthaler (tegner og forfatter), Tine Fischer (Direktør i CPH:DOX) og Vivian Nielsen (Dramatiker)

Verner Kristiansen stod for modereringen af debatten.

DSC02338

De fem debatterede hvorvidt kunsten kan bidrage til at skabe bæredygtig omstilling.

Oplægget på debatten lød således:

FN’s Verdensmål er en global målsætning for vores bæredygtige fremtid, som stiller store krav til hele verden og er dermed også til os i den vestlige verden. Vi kan ikke længere automatisk forlænge fortiden. Vi skal finde nye løsninger, og handle. Nu. Men hvordan erkender vi, at vi skal ændre vores adfærd og tænke nyt? I mødet med kunsten kan vi sanse det, vi ikke umiddelbart kan forstå, og vi kan gennem oplevelser og visuelle fortællinger skabe bevægelser, der kan føre til radikal forandring. Derfor har Verdensmålene brug for kunsten, men vil kunstnerne bruge Verdensmålene?

Panelet havde mange gode, forskellige bud på hvad kunsten kan og ikke kan ift. at bidrage til den folkelige oplysning og den bæredygtige omstilling. Alle var de enige om at der pålægger både kunstnere, politkere, såvel som almindelige mennesker et fælles ansvar ift. at beskytte jordens klima og opbygge et bæredygtigt samfund. Til efteråret fortsætter Chora Connection debatten ved et større arrangement om Kunst og verdensmålene. Følg med via www.choraconnection.dk for at holde dig orienteret.

Efter paneldebatten havde Chora Connection fernisering af 17FOR17 – 17 verdensmålsplakater. Her havde Folkemøde deltagerne mulighed for at se plakaterne, samt høre historien bag, over en kold drink.

DSC02392Fredag: fokus på bæredygtig ledelse og verdensmålene

Fredag d. 16/6 kl. 14.30-15.30 var Chora Connection vært for debatarrangement “Bæredygtig Ledelse 2030” i samarbejde med Akademikerne.

Panellet bestod af:

Søren Hermansen (Direktør EnergiAkademiet, Samsø), Lars Lundbye (futurist og innovationsevangelist), Roxana Kia (Ekspert og forsker i lederudvikling og high-performance), Lars Quistgaard (Formand for Akademikerne)

Debatten blev modereret af Karen Blincoe (Direktør for og medstifter af Chora Connection).

Panellet repræsenterede forskellige sektorer og ledelsesudfordringer, og havde forskellige bud på hvad der skal til for at vi som mennesker, medarbejdere og organisationer kan bidrage til at nå FN’s 17 verdensmål inden 2030.

Bl.a. vendte panelet spørgsmål som: hvordan får man det enkelte menneske til at føle et medansvar, hvordan kan man som organisation integrere verdensmålsdagsordenen i sin forretningsstrategi m.m.

Vi følger op på paneldebatten forud for et større ledelsesseminar i bæredygtig ledelse som Chora Connection er igang med at udvikle.

MY17 – Verdensmålene er også dine mål

Chora Connection har netop lanceret en ny prototype som skal udfordre danskernes mindset i forhold til verdensmålene. MY17 vil udvikle sig i løbet af de kommende måneder. Til Folkemødet på Bornholm, løftede vi sløret for MY17 gennem en vox-pop der spurgte ind til danskernes klimasynder. Resultatet kan ses i videoen til højre.

Læs mere om MY17 her.

Derudover deltog flere bestyrelsesmedlemmer fra Chora Connection i diverse debatter, der bl.a. handlede om bæredygtighed, cirkulær økonomi, verdensmålene m.m.

Vi takker af for et godt folkemøde, hvor vi lod os inspirere af andre debatter og interessante indslag, samt bidrage til at rejse opmærksomhed omkring verdensmålene og det personlige og samfundsmæssige ansvar for at nå FN’s 17 verdensmål inden 2030.