SAMSTILLING

Ny ligestillingsstandard på det danske arbejdsmarked
SAMSTILLINGS STRATEGI er at samle hovedorganisationer og virksomheder i et Standardiseringsudvalg med henblik på at arbejde sammen om en ny dansk standard, der kan levere evidens-baserede politikker og retningslinjer for ligestilling og mangfoldighed på arbejdspladsen.

SAMSTILLINGS CALL FOR ACTION:

Efter den afholdte høring på Christiansborg den 2. november 2018 kontakter SAMSTILLING hovedorganisationer og virksomheder med henblik på at sammensætte et Standardiseringsudvalg. Udvalget vil på baggrund af den islandske standard (IST 85:2012 Equal wage management system – Requirements and guidance). – ”plan-do-check-act” metode og ISO 26000 om CSR m.fl. udarbejde en ny dansk standard om ligestilling på arbejdspladsen.

SAMSTILLINGS AKTIVITETSPLAN:

November 2016: Projektstart

Januar 2017-: Møder med hovedorganisationer, virksomheder, NGO’er, m.fl.

November 2018: Høring på Christiansborg

November 2018 – Marts 2019: Møder med hovedorganisationer, virksomheder, NGO’er, m.fl.

26. marts 2019: Første møde afholdes i Standardiseringsgruppen

2019: I løbet 2019 afholdes 4 møder i Standardiseringsgruppen

2020: Standarden skal i offentlig høring. Herefter færdiggøres den og udgives af Dansk Standard

2021: Den færdige standard formidles til det danske arbejdsmarked af henholdsvis Dansk Standard, SAMSTILLING, m.fl.

SAMSTILLING ledes af følgende personer:

(Teamet bag SAMSTILLING arbejder frivilligt og ulønnet og er ikke associeret med politiske organisationer eller lignende.)

Lynn Roseberry
PhD og Direktør i On the Agenda. Tidligere advokat, lektor og Equal Opportunities Officer, CBS. Medforfatter af Bridging the Gender Gap: Seven principles for achieving gender balance. Medlem af Mandag Morgen Business Kvinders Advisory Board og Syddansk Universitets Gender Equality Teams Advisory Board.

Annelise Ryberg
Social entreprenør i start-up feltet. Ekspert i design- og strategiprojekter inden for cirkulær økonomi og ligestilling. Har arbejdet med menneskerettigheder for FN, New York, samt med CSR som leverandør til Novo Nordisk. Medlem af Danmarks Designråd.

Helene Aagaard
Rådgiver og leder inden for strategi, kommunikation, organisationsudvikling, CSR og stakeholder management. Tidligere kommunikations- og CSR-chef i Maersk Drilling. Har arbejdet aktivt med ligestillingspolitik gennem flere år bl.a. for daværende folketingspolitiker og minister Manu Sareen samt som debattør indenfor feltet.

Karen Blincoe
Direktør i Chora Connection. Stifter af International Centre for Creativity, Innovation and Sustainability (ICIS).Tidligere direktør for Schumacher College UK, og institutleder på Danmarks Designskole. Bestyrelsesposter i bl.a. Samsø Energiakademi og RCE Denmark.

Media

Video fra høringen på Christiansborgs d. 2/11:

Billeder fra Høringen på Christiansborg d. 2/11:

Blog

Læs SAMSTILLING kronikken i Berlingske:
Hvad skal vi gøre for at opnå FN’s Verdensmål 5 om ligestillilng“.

More