17FOR17 på udstilling i New York

Nyheder
Plakatudstillingen 17FOR17 der har turneret omkring i Danmark, blev d. 10/7 udstillet i New York i forbindelse med FN’s High Level Political Forum. Se billeder herunder.
Den danske Ambassadør Ib Petersen åbnede udstillingen med at præsentere plakaterne og Chora Connections arbejde i Danmark. Han fremhævede de forskellige steder hvor 17FOR17 har været udstillet indtil videre og pegede på efterårets internationale udstillinger i Frankrig og øvrige steder i Europa.

Han talte ligeledes om både Danmarks og det internationale samfunds forpligtigelse over for SDG’erne, på trods af USA’s fratrædelse fra Paris-aftalen. Plakaterne blev udstillet i FN’s hovedkvarter i New York i forbindelse med High-Level political forum om bæredygtig udvikling, hvorfor ambassadøren også talte om denne kontekst.

Tilstede ved åbningen af udstillingen var bl.a. formanden for FN’s generalforsamling Peter Thomsom. Efter ambassadørens introduktion var han inviteret til at holde en kort tale. Her understregede han vigtigheden af ny kreativ formidling af verdensmålene, herunder hvordan plakaterne kan bidrage til at nå bredere ud med agendaen.

Han roste generelt Danmarks kreative engagement i realiseringen af FN’s verdensmål der skal sikre en mere bæredygtig verden. Han berørte ligeledes plakatmediets historiske funktion som effektiv medium for formidling af politiske ideer og fremhævede nogle af de verdensmålsplakater han personligt var blevet berørt af.

Efter talerne var der reception med hors d’oeuvres, vin og kager. Her benyttede Den Danske FN-mission muligheden for at annoncere missionens kampagne for tiltrædelse i FN’s menneskerettighedsråd.

Ferniseringen gav deltagerne rig tid og mulighed for at betragte plakaterne samt spørge ind til projektet.

Plakaterne blev udstillet i ’The Curve Wall Room’ – et aflangt rum centralt i FN’s hovedkvarter, hvor mange mennesker passerer i løbet af en dag.

Udover New York er plakaterne i øjeblikket udstillet hos Kromann/Reumert i Danmark, inden de skal vises til UNLEASH i Århus, samt i Spinderihallerne i Vejle og på Palais de Tokyo i Paris.

Læs mere om 17FOR17 her.